آیا شما از نظر گاردنر، فرد با هوشی محسوب می‌شوید ؟

هوش های چندگانه گاردنر

مقدمه

با شنیدن سوال بالا، احتمالا ذهن‌تان به سراغ قابلیت حل مسائل پیچیده ریاضی می‌رود.

درصورتیکه قدرت حل این گونه مسائل را داشته باشید، خود را فردی باهوش و در غیر اینصورت فردی با هوش متوسط و یا کم هوش می‌پندارید.

جواب منطقی ماجرا، با توجه به مفهوم هوش‌های چندگانه به دست خواهد آمد.

مطابق با نظریات هوش چندگانه، که نظریه گاردنر یکی از معتبرترین آنها است، انسان دارای هوش‌های متعدد بوده و هوش منطقی (ریاضی)، تنها یکی از انواع هوش‌های انسانی به شمار می‌آید.

هوش گاردنر

مطابق با این نظریه، هوش‌های انسانی، بصورت زیر دسته بندی می‌شوند.

  • هوش منطقی / ریاضی
  • هوش زبانی/ کلامی
  • هوش درون فردی
  • هوش بین فردی
  • هوش دیداری / تجسمی
  • هوش بدنی / حرکتی
  • هوش موسیقیایی
  • هوش طبیعت گرایی
  • هوش هستی گرایی

بدیهی است که میزان هوش‌های چندگانه در افراد مختلف، متفاوت بوده و یکی از دلایل وجود تفاوت بین افراد جامعه، تفاوت می‌باشد.

ناگفته پیداست که همین تفاوت‌ها در نهایت سبب پیشرفت و تعالی جامعه خواهند شد.

اگر در جامعه همه افراد از نظر هوش و قابلیت‌های گوناگون دقیقا شبیه هم باشند و به قول معروف اختلاف پتانسیلی وجود نداشته باشد، آن جامعه هرگز روی پیشرفت را به خود نخواهد دید.

موضوع مهم این است که همه ما و بخصوص معلمان مدارس و والدین باید بپذیریم که هوش تنها شامل حل مسائل پیچیده ریاضی نبوده و اگر دانش آموزی، حرکات ورزشی را به خوبی انجام می دهد، واجد هوش بدنی (حرکتی) بوده و باهوش به حساب می آید.

بدیهی است که این فرد باهوش اگر به درستی راهنمایی شده و تلاش و مداومت داشته باشد، می‌تواند در رشته های ورزشی به مقام قهرمانی دست یافته و موفقیت‌های بزرگی را تجربه نماید.

پس لازم است تا مفهوم هوش‌های چندگانه را جدی‌تر بگیریم.

ویژگی باهوش‌های منطقی

این افراد معمولا قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داشته و استدلال، ارزیابی و تفکر منطقی را به خوبی انجام می‌دهند. همچنین در مباحثات و مجادلات، عموما پیروز میدان هستند.

درک آنها از مسائل بسیار بالا و عمیق است و می‌توانند به سرعت راه حل مناسبی برای مشکلات پیدا کنند.

این افراد برای مشاغلی مانند ریاضیدان، دانشمند، کارآگاه، سیاستمدار، حقوقدان، تحلیلگر اطلاعات، مهندس، پژوهشگر و برنامه نویس کامپیوتر بسیار مناسب می‌باشند.

هوش زبانی

ویژگی با هوش‌های زبانی 

این افراد معمولا مهارت‌های بالایی در خصوص خواندن و نوشتن، صحبت کردن، گوش کردن، متقاعد کردن و توصیف کردن دارند.

همچنین در آموختن زبان‌های خارجی، تقلید صدا، لطیفه گفتن، سراییدن شعر و مباحثه، بسیار چیره دست به شمار می‌روند. این افراد برای مشاغلی مانند شاعر و نویسنده، مجری، مذاکره کننده، مرکز تماس(تلفنچی)، مشاور املاک ،وکیل و سیاستمدار بسیار مناسب می‌باشند.

هوش گاردنر خود آگاه

ویژگی با هوش‌های خودآگاه

این افراد معمولا بسیار با انگیزه بوده و پشتکار بالایی دارند. به خودشناسی رسیده و قدرت هدفگذاری در زندگی و حرکت منظم به سوی هدف را دارا    می‌باشند.

افرادی مستقل و دارای تمایلات خودمدارانه بوده و تمایلات شخصی خود را دنبال می‌نمایند. افکاری بعضا جسورانه داشته و از تنهایی خود و تفکر عمیق لذت می‌برند و در عین حال افرادی متعهد و وفادار به شمار می‌روند.

این افراد برای مشاغلی مانند کاشف و مخترع، معلم ،پستچی ، سرمایه گذار، نویسنده، روان‌شناس، خلبان و هنرمند بسیار مناسب می‌باشند.

ویژگی با هوش‌های مردمی

این افراد معمولا مهارتهای بالایی در خصوص کار گروهی و همکاری، درک دیگران، متقاعد کردن دیگران، انگیزه دادن به دیگران، درک رفتار و نقاط قوت دیگران، مذاکره و مدیریت و رهبری دیگران دارند.

این افراد برای مشاغلی مانند مدیر و معلم، مذاکره کننده، مرکز تماس (تلفنچی)، مشاور املاک، سیاستمدار، برگزار کننده مراسم، آرایشگر، مشاور کاریابی، پرستار، مددکار اجتماعی و فروشنده بسیار مناسب می باشند .

این افراد از لحاظ سفر قهرمانی، به آرکتایپ ” حامی ” نزدیک هستند.

هوش تصویری گاردنر

ویژگی با هوش‌های تصویری

این افراد معمولا مهارت‌های بالایی درخصوص ادراک تصویری داشته و از قدرت تخیل بالایی برخوردار می‌باشند.

استاد خیال‌پردازی، تصویر سازی ذهنی، ایده پردازی بوده و در ساخت پازل و خلق آثار هنری، نقشه خوانی و مونتاژ لوازم منزل، بسیار چیره دست می باشند .

این افراد برای مشاغلی مانند فیلم ساز و نقاش، راهنما و مسیریاب، تدوین‌گر، عکاس و فیلم بردار، نقشه کش، طراح و گرافیست بسیار مناسب می‌باشند.

هوش بدنی گاردنر

ویژگی با هوش های بدنی

این افراد معمولا مهارت‌های بالایی در خصوص ورزش، هنرهای نمایشی، حرکات موزون، ژیمناستیک، کوهنوردی، بازیگری و تقلید صدا، دارا می‌باشند.

باهوش‌های بدنی برای مشاغلی مانند ورزشکار و بازیگر، هنرمند، کارگر حرفه ای کارخانه، کمدین، مکانیک، مربی ورزش، باغبان و جراح بسیار مناسب می‌باشند .

هوش موسیقیایی

ویژگی با هوش‌های موسیقیایی

این افراد معمولا مهارت‌های بالایی در خصوص درک سبک و ریتم، آواز خواندن، نواختن ترانه و حرکات موزون دارند.

همچنین در زمینه سراییدن شعر، به خاطر داشتن ترانه ها، درک موسیقی، آهنگ سازی و مهارت‌های گوش کردن، بسیار چیره دست می‌باشند.

این افراد برای مشاغلی مانند رهبر ارکستر و تولید کننده آلبوم موسیقی، آهنگ ساز، خواننده، نوازنده، معلم آواز، تهیه کنندگی رادیو و تلویزیون، معلم موسیقی و سازنده سازهای موسیقی بسیار مناسب می‌باشند.

ویژگی با هوش‌های طبیعت گرا

این افراد معمولا مهارت‌های بالایی در خصوص شناخت و طبقه بندی گیاهان و جانوران دوست داشتن محیط زیست، کارکردن در فضای آزاد و لذت بردن از تاریخ طبیعت دارند.

همچنین توجه زیادی به حیوانات داشته، عاشق پرورش گل و گیاه و ستاره شناسی می‌باشند.

این افراد برای مشاغلی مانند زیست‌شناس، دامپزشک، کشاورز، جنگلبان، باغبان، کارمند باغ وحش، فعال محیط زیست، هواشناس و ستاره شناس بسیار مناسب می‌باشند.

هوش هستی گرا

ویژگی با هوش‌های هستی گرا

این افراد معمولا مهارتهای بالایی در خصوص دین پژوهی، تفکر فلسفی، تفکر و بطور کلی تامل و طرح سوالات عمیق دارند.

با هوش‌های هستی‌گرا برای مشاغلی مانند فیلسوف، رهبر مذهبی، درمانگر، مشاور و کارمند باغ وحش، فعال محیط زیست، هواشناس و ستاره شناس بسیار مناسب می‌باشند .

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *